skip to Main Content

Tips voor een perfect website design

We willen het allemaal, een perfect werkende, mooie website. Veel ondernemers hebben moeite met het maken van een mooi design en dat is niet gek. Daarom hebben wij in deze blog een aantal tips op een rij gezet, zodat jij jouw droom website online krijgt!

Kleurgebruik

Zorg voor kleuren die mooi bij elkaar passen, gebruik bijvoorbeeld een kleurenpallet. Op deze manier maak je jouw website een mooi totaal plaatje. Teveel opvallende kleuren kan verwarrend en onoverzichtelijk zijn, dus hou het simpel.

Lettertype

Als jij de kleuren gekozen hebt en je bent tevreden ermee, moet je natuurlijk ook een passende lettertype erbij gebruiken. Deze moet passen bij jouw bedrijf, kleuren en boodschap. Ook is het belangrijk dat jouw lettertype opvalt bij de kleuren die je gebruikt.

Herhaal je design

Wat belangrijk is bij het behalen van een mooie overzichtelijke website, is het herhalen van je stijl. Hiermee bedoelen wij dat je bijvoorbeeld matchende knoppen gebruikt of bijvoorbeeld dezelfde borders om teksten heen. Zo krijg je het effect dat het een geheel is

Witruimte en Lay-out

Maak gebruik van witruimtes tussen en naast je teksten, dit zorgt voor een chique uitstraling creëert rust. Zo zien bezoekers sneller dingen op de website en lezen ze sneller door.

Denk er aan dat je website er niet alleen aantrekkelijk uit moet zien, maar ook functioneel moet zijn. Ook is het belangrijk dat de site afgestemd is op jouw doelstellingen.

Back To Top