skip to Main Content
huisstijl blog

Hoe creëer je een huisstijl?

Door een goede huisstijl te creëren, word je site snel herkend en krijgt die een professionele uitstraling. Maar hoe creëer je nou zo’n huisstijl, wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!

Kleuren

door middel van passende kleuren, krijgt jouw website een mooie professionele uitstraling. Kies kleuren die passen bij het onderwerp van jouw site en persoonlijke voorkeuren. Laat vervolgens deze kleuren terugkomen in bijvoorbeeld het logo en in de afbeeldingen.

Logo

Kies een goed ontworpen bij jouw site. Maak het niet te moeilijk, zodat jouw bezoekers het makkelijk kunnen onthouden. Wat wij aanraden, is het logo plaatsen in de header van de site, zodat de bezoekers die als eerste zien.

Social media

Zorg ervoor dat jouw gekozen kleuren ook terugkomen op de bijbehorende social media kanalen. Dit is een goede manier om jouw huisstijl opvallender te maken en ervoor te zorgen dat bezoekers deze niet snel vergeten.

Responsive design

Bij het creëren van een goede huisstijl komt ook een responsive design kijken. Dit houd in dat de site gebruiksvriendelijk is op zowel desktop als telefoon. Dit is belangrijk om de gebruikers een goede ervaring te geven en te laten blijven op je site.

 

Het kan wat tijd kosten om een goede huisstijl te maken, maar als het eenmaal hebt, zal het een positieve invloed hebben op jouw bedrijf en merkidentiteit!

Back To Top